Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Συρία είπαν ότι χθες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 126 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους στις περιοχές που ελέγχουν εξεγερμένοι παρά τη σφοδρή διεθνή καταδίκη και την διπλωματική απομόνωση της χώρας. «Περίπου 110 θάνατοι σημειώθηκαν στις περιοχές Μπάμπα Αμρ και αλ Χαλιντίγιε. Ορισμένοι σκοτώθηκαν από σφοδρά πυρά πυροβολικού την Πέμπτη. Άλλοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των χθεσινών βομβαρδισμών», είπε ο Όμαρ Χόμσι, ένας ακτιβιστής στην περιοχή, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Καθώς έπεφτε η νύχτα οι βομβαρδισμοί κόπασαν. Αλλά οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν ό,τι κινείται, ακόμα και γάτες», πρόσθεσε.

Ο στρατός στις επιχειρήσεις του στη Χομς έχει στόχο κυρίως την συνοικία Μπάμπα Αμρ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξεγερμένων, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Ο Χόμσι είπε ότι τα περισσότερα από τα πτώματα ήταν καμένα «πέραν πάσης δυνατότητας να αναγνωριστούν». Πρόσθεσε ότι ο στρατός χρησιμοποιεί εκτοξευτές ρουκετών και βόμβες φωσφόρου.

Οι περισσότερες άλλες απώλειες αναφέρθηκαν στα προάστια της πρωτεύουσας ή σε περιοχές κοντά στην Δαμασκό. Χθες η Human Rights Watch εκτίμησε ότι από την 3η Φεβρουαρίου οι επιθέσεις στη Χομς έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 300 ανθρώπους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS