Η διεθνής κοινότητα δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί τη «σφαγή» στη Συρία χωρίς να αναλαμβάνει δράση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την Ουάσιγκτον.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους Σύρους να σκοτώνονται κάθε μέρα» και η διεθνής κοινότητα να μην αναλαμβάνει δράση, τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον με θέμα τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία.

Την Τετάρτη, η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα επιμείνει στην οργάνωση «χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση» μιας διεθνούς διάσκεψης με τους τοπικούς και διεθνείς εταίρους για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Την πρόταση αυτή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, που ελπίζουν στη δημιουργία μιας «ομάδας φίλων της Συρίας». Ο Νταβούτογλου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον για το συριακό ζήτημα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διεθνή πλατφόρμα, αν τα Ηνωμένα Εθνη δεν δράσουν, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον συριακό λαό και την αντίθεσή μας σε αυτήν την αιματοχυσία, αυτήν την σφαγή», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η διάσκεψη.

«Τα καθεστώτα του Μουμπάρακ, του Μπεν Αλι, του Καντάφι, του Σαντάμ και αυτό του Ασαντ είναι όλα καθεστώτα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί την δεκαετία του '90, όπως (τα καθεστώτα) του Τσαουσέσκου και του Μιλόσεβιτς», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή: naftemporiki.gr