current views are: 2

10 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση12:08

Το 51% των Γάλλων υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης του ΟΗΕ στη Συρία

Μια μικρή πλειοψηφία του γαλλικού λαού θα στήριζε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσίευση 12:08’
αρθρο-newpost

Μια μικρή πλειοψηφία του γαλλικού λαού θα στήριζε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μια μικρή πλειοψηφία του γαλλικού λαού θα στήριζε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από εκείνο των πολιτών οι οποίοι στήριζαν την αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη που συνέβαλε στην απομάκρυνση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, έχοντας τη ρωσική στήριξη, αγνοεί τις εκκλήσεις του αραβικού και του δυτικού κόσμου για τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν από 11 μήνες.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.200 γάλλων από την εταιρία δημοσκοπήσεων IFOP για λογαριασμό της συντηρητικής ενημερωτικής ιστοσελίδας Atlantico, το 51% απάντησαν ότι θα στήριζαν μια υπό τον ΟΗΕ στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Την πρωτοβουλία θα στήριζε το 59% των υποστηρικτών των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών, ενώ μαζί τους συμφωνεί και το 56% των υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

“Ένας από τους λόγους είναι η έκταση των συγκρούσεων και ο αριθμός των θυμάτων που συνεχίζει να αυξάνεται στη Συρία και που ως αποτέλεσμα έχει το να οδεύει (η χώρα) στον εμφύλιο πόλεμο”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της IFOP, υπεύθυνος για τις δημοσκοπήσεις, Ζερόμ Φουκέ.

Η Γαλλία είναι δριμύς επικριτής της πολιτικής καταστολής του Άσαντ αλλά έχει αποκλείσει τη στρατιωτική επέμβαση χωρίς ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών–ένα σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο καθώς η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη ασκήσει βέτο στο σχετικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα