Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα εργασιακή μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει τη μείωση του ανώτατου ορίου των αποζημιώσεων για τις απολύσεις από την καταβολή 45 ημερομισθίων στην καταβολή 33 ημερομισθίων για κάθε έτος εργασίας, ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας Φάτιμα Μπάνεθ. "Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αγωνιστεί κατά της ανεργίας και να την αναχαιτίσει", δήλωσε σήμερα η υπουργός έπειτα από υπουργικό συμβούλιο.

Η ανεργία στην Ισπανία ανέρχεται στο ποσοστό ρεκόρ του 22,85% μεταξύ των βιομηχανικών χωρών.

Η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Δεκεμβρίου, υιοθέτησε νομοθετικό διάταγμα για να περάσει τη μεταρρύθμιση αυτή, το οποίο σημαίνει ότι θα ισχύσει αμέσως μετά τη δημοσίευσή του. Το κείμενο αυτό θα συζητηθεί ωστόσο προηγουμένως στο κοινοβούλιο.

"Σεβόμαστε τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν πριν από τη μεταρρύθμιση από τους εργαζόμενους", διευκρίνισε ωστόσο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι "να προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι στη χώρα μας, στρέφοντας ιδιαιτέρως την προσοχή προς τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους", σημείωσε.

Το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 48,6% στην Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ