Εκατοντάδες άνθρωποι στην Πορτογαλία κατευθύνονται σήμερα προς τη Λισαβόνα για να μετάσχουν σε πανεθνική διαδήλωση στην πορτογαλική πρωτεύουσα κατά των μέτρων λιτότητας που προβλέπονται από το σχέδιο της βοήθειας που έλαβε η χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα συνδικάτα. "Αν κρίνουμε από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται καθ'οδόν προς τη Λισαβόνα (...) πιστεύω ότι θα έχουμε μια μεγάλη διαδήλωση αγανακτισμένων", δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGTP που έχει ζητήσει την πραγματοποίηση των σημερινών κινητοποιήσεων.

"Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή για αυτούς που έχουν δουλέψει και για αυτούς που θέλουν να δουλέψουν", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sic Noticias ένας πενηντάχρονος, ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα 15 λεωφορεία που αναχωρούσαν νωρίτερα σήμερα από το Φάρο, στη νότια Πορτογαλία, με προορισμό την πορτογαλική πρωτεύουσα.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα 112 λεωφορεία είχαν ξεκινήσει για τη Λισαβόνα από την περιοχή του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία. Τα λεωφορεία αυτά μεταφέρουν περίπου 6.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ