Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Σουδανός στρατηγός Μοχάμεντ Άχμεντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του αραβικού οργανισμού. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, προσέθεσε ο αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποδέχθηκε την παραίτηση του Σουδανού στρατηγού και πρότεινε το διορισμό ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας ως ειδικού απεσταλμένου του για τη συριακή κρίση, σύμφωνα με το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mena. 

Ο Άμπντελ Ιλάχ αλ Χάτιμπ, πρώην υπουργός της Ιορδανίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, προτάθηκε να αναλάβει ειδικός απεσταλμένος στη Συρία από τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι κατά τη διάρκεια υπουργικής συνόδου του οργανισμού στο Κάιρο, προσέθεσε το πρακτορείο.

Τουλάχιστον 11 νεκροί από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Από τους 11 αυτούς ανθρώπους, οι 5 έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη οργάνωση Γενικές Επιτροπές της Συριακής Επανάστασης. 

Η οργάνωση αυτή επισήμανε εξάλλου ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν σήμερα επιθέσεις στις επαρχίες Ντεράα και Χάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ