Τα συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν σήμερα περιοχές της επαρχίας Χομς και τα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού-ανακοίνωσαν ακτιβιστές- μια ημέρα μετά τη δέσμευση του Αραβικού Συνδέσμου να στηρίξει την αντιπολίτευση.   «Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν με σφοδρότητα την περιοχή Ραστάν (στην Χομς) με βαρέα όπλα πλήττοντας κατοικημένες περιοχές στην πόλη», είπε ο Χάνι Αμπντάλα, σύρος ακτιβιστής που εδρεύει στη Δαμασκό.  
   
Από νωρίς σήμερα το πρωί τα στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα και συνέλαβαν άνδρες και γυναίκες σε προάστιο της Δαμασκού, όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.  
   
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συζητήσει σήμερα στη Νέα Υόρκη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.  
   
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχηματισμό κοινής ειρηνευτικής δύναμης Αράβων-ΟΗΕ με στόχο την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σε μια ακόμη προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας.  
   
Η Δαμασκός καταδίκασε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου λέγοντας ότι δεν την απασχολούν οι όποιες αποφάσεις ελήφθησαν εν τη απουσία της. Ο Αραβικός Σύνδεσμος διέγραψε τη Συρία από μέλος του τον Νοέμβριο.  
   
Χθες Κυριακή, ο Αραβικός Σύνδεσμος δεσμεύτηκε επίσης να προσφέρει «πολιτική και οικονομική στήριξη» στη συριακή αντιπολίτευση.  
   
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μάχονται κατά των «τρομοκρατών» στη Χομς και στην υπόλοιπη- κατά κύριο λόγο σουνιτική μουσουλμανική- χώρα των 21 εκατομμυρίων κατοίκων.  
   
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι "μια τρομοκρατική οργάνωση" απήγαγε έναν συνταγματάρχη του στρατού στη συνοικία Καράμπις στη Χομς χωρίς να διευκρινίσει πότε. Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές ασφαλείας κατέσχεσαν όπλα και εκρηκτικά ενώ κατεδίωξαν τρομοκράτες στην πόλη Χάμα, η οποία την εβδομάδα που πέρασε δέχτηκε νέα στρατιωτική επέμβαση.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS