Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από την παγωνιά στη Ρουμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, πέντε από τα θύματα βρέθηκαν παγωμένα έξω από τα σπίτια τους.

Συνολικά 74 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο, από την έλευση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη Ρουμανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών μετέφεραν 207 άστεγους ανθρώπους σε νοσοκομεία ή σε ασφαλή καταφύγια, το τελευταίο 24ωρο.


Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Με δυσκολίες διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων στη Ρουμανία λόγω της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων.

Η Εταιρεία Ρουμανικών Σιδηροδρόμων ζήτησε από τους πολίτες να ταξιδεύουν μόνον αν είναι απολύτως αναγκαίο και προειδοποίησε ότι σήμερα και αύριο στις περιοχές στις οποίες είναι σε ισχύ “πορτοκαλί συναγερμός” θα υπάρξουν ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις αναχωρήσεων και αφίξεων. 

Ήδη, σήμερα ακυρώθηκαν 200 δρομολόγια τρένων, επτά σιδηροδρομικές γραμμές είναι κλειστές και 11 ηλεκτροκινούμενες αμαξοστοιχίες αντικαταστάθηκαν από πετρελαιοκίνητες.
Περισσότερες από 80 πόλεις και χωριά σε 25 επαρχίες πλήττονται και σήμερα από τις κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων Αλίν Μανγκιάρ.

Χωρίς σιδηροδρομική και οδική σύνδεση είναι 43 πόλεις και χωριά και σε 28 χωριά υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Ο αυτοκινητόδρομος Α2, που συνδέει το Βουκουρέστι με την Κοστάντζα, οκτώ εθνικοί οδοί και 51 επαρχιακοί οδοί είναι κλειστοί σε διάφορα τμήματα.

“Πορτοκαλί συναγερμός” για ισχυρές χιονοπτώσεις τέθηκε σε ισχύ από χθες σε 20 επαρχίες στα νοτιοδυτικά και στα νότια της χώρας και στο Βουκουρέστι. Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η επαρχία Βραντσέα στην ανατολική Ρουμανία

Κλειστά θα παραμείνουν 1.100 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ