Ένας άνδρας, που δεν είχε στην κατοχή του εκρηκτικά, συνελήφθη σήμερα το απόγευμα μετά τον συναγερμό για βόμβα που σήμανε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του αεροδρομίου. "Δεν βρήκαμε εκρηκτικά πάνω του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ φαν Κάπελ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο άνδρας συνελήφθη περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) από τη μονάδα επέμβασης της ολλανδική αστυνομίας την ώρα που κρυβόταν στις τουαλέτες του αεροδρομίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του και σε αυτό το στάδιο προσπαθούμε να καθορίσουμε την ταυτότητά του και ποια ήταν ακριβώς τα κίνητρά του", επεσήμανε ο φαν Κάπελ.

Οι τερματικοί σταθμοί 1 και 2 του αεροδρομίου Σίπχολ, που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις, εκκενώθηκαν περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) μετά το συναγερμό για βόμβα. Οι σταθμοί έχουν πλέον ανοίξει.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, αυτός ο άνδρας βρισκόταν στις τουαλέτες του αεροδρομίου και ήταν "αναστατωμένος", ενώ δήλωσε σε περαστικούς ότι έχει μαζί του μία βόμβα. Λίγο νωρίτερα είχε γευματίσει σε ένα εστιατόριο του αεροδρομίου, όμως αρνήθηκε να πληρώσει.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες υπογραμμίζοντας ότι "διεξάγεται έρευνα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ