current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση12:43

Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Δημοσίευση 12:43’
αρθρο-newpost

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο αυτοκίνητο της ισραηλινής πρεσβείας στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών και η ινδική αστυνομία.

“Υπήρξε μια απόπειρα επίθεσης και μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε”, επιβεβαίωσε ο Πολ Χίρσον, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. “Και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι που επλήγησαν εργάζονταν στις πρεσβείες του Ισραήλ”.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Ινδία δεν τραυματίστηκε στην επίθεση στο Νέο Δελχί.
Ο Χίρσον επιβεβαίωσε πως μια βόμβα που ανακαλύφθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε υπάλληλο της πρεσβείας του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, εξουδετερώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ψάχνει για έναν άντρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

“Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα να τοποθετεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τρεις Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά στην επίθεση και μία 42χρονη διπλωμάτης η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά έχει τις αισθήσεις της.

Ο Νετανιάχου συνδέει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ με τις επιθέσεις 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν “βρίσκεται πίσω” από τους βομβιστές που έβαλαν σήμερα στόχο αυτοκίνητα των ισραηλινών πρεσβειών στην Ινδία και τη Γεωργία.
Ο Νετανιάχου συνέδεσε τα επεισόδια με αναφορές για επιθέσεις που αποτράπηκαν τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν και για τις οποίες ήταν υπεύθυνοι, όπως υποστήριξε, το Ιράν και οι λιβανέζοι αντάρτες “πληρεξούσιοί του” της Χεζμπολάχ.

“Το Ιράν, το οποιο βρίσκεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός τρομοκρατίας στον κόσμο”, δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Λικούντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

 

 

 


σχετικα αρθρα