Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Χομς στη Συρία εδώ και 10 μέρες, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο συριακός στρατός έχει βομβαρδίσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στη Χομς» σε μία αδιάκριτη επίθεση εναντίον περιοχών όπου κατοικούν άμαχοι, σημείωσε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σήμερα, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι συριακές δυνάμεις συνέχισαν το βομβαρδισμό της Χομς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είμαι ιδιαίτερα τρομαγμένη από τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Χομς» σημείωσε η κ. Πιλάι, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ χρησιμοποιούν τανκς και όλμους.

Η Νάβι Πιλάι ανέφερε ακόμη ότι η αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε ένα ψήφισμα για τη Συρία έχει ενθαρρύνει την κυβέρνηση να ενισχύσει την επίθεσή της κατά της αντιπολίτευσης και να αρχίσει μία «αδιάκριτη επίθεση» στη Χομς.

Πηγή: naftemporiki.gr