Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε τα ξημερώματα από έκρηξη βόμβας την ώρα που την τοποθετούσε σε εκλογικό κέντρο στο 'Αντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.   Είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται σε εκλογικό κέντρο ενόψει των προεδρικών εκλογών της 21ης Φεβρουαρίου. Το αυτονομιστικό κίνημα του Νότου πραγματοποιεί εκστρατεία για το μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών στις οποίες ο αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι είναι ο μοναδικός υποψήφιος βάσει συμφωνίας που υπογράφηκε στο Ριάντ για την αποχώρηση του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.    

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, "ένας άγνωστος επιχείρησε να τοποθετήσει μια βόμβα σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μέσα στο κτίριο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, στο Κράτερ", μια συνοικία του 'Αντεν, αλλά η βόμβα εξερράγη κατά την τοποθέτησή της, με αποτέλεσμα ο καμικάζι να σκοτωθεί επί τόπου".  
   
Ο γενικός γραμματέας του ανώτερου συμβουλίου του κινήματος του Νότου, ο Κάσεμ Ασκαρ, είχε δηλώσει ότι το κίνημα πήρε απόφαση να εμποδίσει τη διενέργεια των εκλογών στις νότιες περιοχές της Υεμένης, καθώς η ψηφοφορία αυτή "επικυρώνει την κατοχή" από του Νότου από τον Βορρά.   
   
Χιλιάδες ψηφοφόροι έκαψαν τις εκλογικές τους κάρτες τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από έκκληση του κινήματος του Νότου, στις νότιες περιοχές της Υεμένης που αποτελούσαν ανεξάρτητο κράτος έως το 1990.  
   
Ο Χάντι αναμένεται να διαδεχθεί τον Σάλεχ για θητεία δύο ετών βάσει συμφωνίας που συνήφθη στο Ριάντ μετά την πολιτική κρίση που διήρκεσε 11 μήνες στην Υεμένη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ