Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αναφέρονται οι σημερινές γερμανικές εφημερίδες στο πακέτο-βόμβα που βρέθηκε χθες στην Καγκελαρία ,στο Βερολίνο με αποδέκτη την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Πρώτο θέμα ήταν χθες το βράδυ και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σημαντικότερων καναλιών ARD και ZDF.

Η εφημερίδα «S?ddeutsche Zeitung» (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ) κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Πακέτο βόμβας στην καγκελαρία". Στον υπότιτλο αναφέρει ότι «η αστυνομία απενεργοποιεί εκρηκτικά που είχαν παραλήπτη τη Μέρκελ και ήταν κρυμένα σε βιβλίο που είχε αφαιρεθεί το περιεχόμενό του». Η έγκυρη, μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου, μεταφέρει εκτιμήσεις κύκλων των αρχών ασφαλείας ότι πρόκειται για «στοχευμένη δράση Ελλήνων αριστερών εξτρεμιστών κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα». Άλλο δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες της S?ddeutsche Zeitung τιτλοφορείται «Γυμνή βία αριστερών ομάδων τρομοκρατούν την Ελλάδα».

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ) τιτλοφορεί το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα: «Βρέθηκε πακέτο-βόμβα στην καγκελαρία», ενώ σε δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες δίνει τον τίτλο «Σειρά από πακέτα βόμβες στην Αθήνα. Προφανώς αριστερό εξτρεμιστικό υπόβαθρο».

Η «Frankfuarter Rundschau» (Φραγκφούρτερ Ρούντσαου) δημοσιεύει εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα / στόχος ήταν και η γερμανική πρεσβεία».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ) γράφει για «Πακέτο βόμβας στην Καγκελαρία / εκρηκτική ύλη ίδιας κατασκευής εστάλη επίσης σε πολλές πρεσβείες στην Αθήνα».

Η λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Bild Zeitung» (Μπιλντ Τσάιτουνγκ), υπό τον τίτλο «Αυτός έστειλε τα εκρηκτικά στην καγκελάριο» δημοσιεύει φωτογραφία ενός από τους συλληφθέντες, στην Αθήνα, που μεταφέρεται από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην ασφάλεια.