Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που έγιναν σήμερα στόχο την πόλη Χομς, η οποία σφυροκοπείται εδώ και δέκα ημέρες από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση. «Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από σήμερα το πρωί κατά τους συνεχείς βομβαρδισμούς της συνοικίας Μπάμπα Αμρ», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως το σημερινό σφυροκόπημα είναι το σφοδρότερο των πέντε τελευταίων ημερών.

«Ο βομβαρδισμός της Μπάμπα Αμρ, ο οποίος άρχισε τα ξημερώματα, είναι ο πιο ισχυρός των τελευταίων πέντε ημερών. Περίπου δυο ρουκέτες πέφτουν κάθε λεπτό», δήλωσε ο Ράμπι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.   
    

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, πριν από τις σημερινές συνομιλίες της στο Βερολίνο με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι, έκανε λόγο για νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Συρίας.

Η ΕΕ υποστηρίζει την «αυστηρή στάση» του Αραβικού Συνδέσμου στο θέμα της Συρίας και «θα την ενισχύσει και με άλλες κυρώσεις», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι θα προσφέρει πολιτική και υλική υποστήριξη στη συριακή αντιπολίτευση και θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχηματισμό μιας κοινής δύναμης ΟΗΕ - Αράβων για να βάλει τέλος στις βιαιότητες στη Συρία.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Συρία, ο Αραβικός Σύνδεσμος πρέπει να το σταματήσει. Οι φόνοι πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε ο Ναμπίλ αλ Αράμπι υπογραμμίζοντας «τον πολύ σημαντικό ρόλο» που η Γερμανία διαδραμάτιζε ανέκαθεν στη Μέση Ανατολή.

Στο θέμα της Συρίας αναφέρθηκε σήμερα και ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος δήλωσε πως επείγει να προληφθεί στη χώρα αυτή ο πόλεμος και το χάος. Πρόσθεσε πως θα εργαστεί μέσω του ΟΗΕ για να επιδιώξει ένα τέλος στην εμφύλια σύρραξη.

Ο Γουέν έκανε τις δηλώσεις αυτές μερικές ημέρες αφότου η Κίνα και η Ρωσία μπλόκαραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης που στήριζε το αραβικό σχέδιο το οποίο καλεί τον πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί. 

Ο Γουέν, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής ΕΕ - Κίνας στην κινεζική πρωτεύουσα, πρόσθεσε πως το Πεκίνο δεν επιδιώκει να προστατεύσει οποιοδήποτε μέρος, της συριακής κυβέρνησης περιλαμβανομένης.

Τα Ηνωμένα Εθνη κατέστησαν σαφές ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταστέλλοντας εδώ και έντεκα μήνες τη λαϊκή εξέγερση, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 6.000 άνθρωποι.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS