current views are: 1

14 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:01

Η πόλη Μπουργκάς ανακηρύχθηκε «ρομαντική πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας για το 2012

Η πόλη Μπουργκάς, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακηρύχθηκε “Ρομαντική Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας για το 2012.  

Δημοσίευση 11:01’
αρθρο-newpost

Η πόλη Μπουργκάς, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακηρύχθηκε “Ρομαντική Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας για το 2012.  

Η πόλη Μπουργκάς, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακηρύχθηκε “Ρομαντική Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας για το 2012.   Η βουλγαρική πόλη κέρδισε σε διαγωνισμό, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ερωτική επιστολή, μήκους 49,3 μέτρων.  

Εκατοντάδες άνθρωποι συνέβαλαν στην κατάρριψη του ρεκόρ, γράφοντας προσωπικά μηνύματα σε ειδικό πάπυρο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του εκδοτικού οίκου Krugozor και της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Helikon.  

Η εκστρατεία φέτος συνέπεσε με την κυκλοφορία νέας πολυτελούς έκδοσης των «100 Ερωτικών Σονέτων» του Πάμπλο Νερούδα, του μεγάλου Χιλιανού συγγραφέα και ποιητή. Τα πλούσια σε εικόνες και συναισθήματα ποιήματα του κατόχου Νόμπελ Λογοτεχνίας εκδόθηκαν ξανά στη Βουλγαρία μετά από 20 χρόνια.  

Ο φετινός είναι ο τρίτος διαγωνισμός για τη μεγαλύτερη σε μήκος ερωτική επιστολή στη Βουλγαρία.  

Την πρώτη φορά που διεξήχθη ο διαγωνισμός, η πόλη Μπουργκάς αναδείχθηκε πρώτη, παρουσιάζοντας επιστολή μήκους 15 μέτρων.   

Έναν χρόνο αργότερα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, το Βέλικο Τάρνοβο, επικράτησε με μία εντυπωσιακή επιστολή μήκους 30 μέτρων. Τα ερωτικά γράμματα που έγραψαν τότε οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό σε 10 μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας ξεπέρασαν σε μήκος τα 110 μέτρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα