Νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ» και τη σχέση της Μαροκινής Καρίμα Ελ Μαχρούγκ με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κατά την τελευταία δικάσιμο στο Μιλάνο παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών για να καταθέσει ο αστυνομικός που στις 27 Μαΐου του 2010 είχε οδηγήσει στο τμήμα με την κατηγορία της κλοπής την, ανήλικη τότε, Μαροκινή.

Ο αστυνομικός, που ονομάζεται Έρμες Καφάρο, δήλωσε ότι η Ρούμπι του είπε αμέσως ότι «την άδεια παραμονής θα της την προμήθευε ο Μπερλουσκόνι», ότι «Ο Μπερλουσκόνι είχε στενότατη σχέση μαζί της» και «είχε οργανώσει πάρτι, με γυμνές γυναίκες, την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου». 

Ο Καφάρο πρόσθεσε ότι η Καρίμα ελ Μαχρούγκ του αποκάλυψε, επίσης, ότι «είχε λάβει φάκελο με 15.000 ευρώ από τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό». Ο Ιταλός αστυνομικός, στην κατάθεσή του, αναφέρει, παράλληλα πως «στο τμήμα δημιουργήθηκε σχετική σύγχυση και στρες όταν ασκήθηκαν πιέσεις για να εγκριθεί η ανάθεση της ανήλικης κοπέλας, στην περιφερειακή σύμβουλο Νικόλ Μινέτι, η οποία παρουσιάσθηκε ως ιδιαίτερη γραμματέας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Η αρμόδια εισαγγελέας είχε ζητήσει να μεταφερθεί η κοπέλα σε ειδική κοινότητα που φιλοξενεί ανήλικες, αλλά τελικώς ανατέθηκε στην φροντίδα της περιφερειακής συμβούλου της κεντροδεξιάς, η οποία πριν μπει στην πολιτική συνεργαζόταν με οδοντιάτρους. Κατά τους εισαγγελείς, η ξαφνική αλλαγή οφείλεται σε πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Μπερλουσκόνι. 

Σύμφωνα με τον ιταλό αστυνομικό «αρχικά, η Ρούμπι, είπε ότι ήταν εγγονή του τότε Αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ, αλλά μετά από λίγο πρόσθεσε ότι ο Μπερλουσκόνι γνώριζε καλά ότι, στην πραγματικότητα, ήταν Μαροκινή».


Η Καρίμα ελ Μαχρούγκ ή Ρούμπι σύμφωνα με τον Καφάρο κατά την παραμονή της στο αστυνομικό τμήμα αποκάλυψε ότι «ο Σίλβιο (Μπερλουσκόνι) της έκανε σεξουαλικές προτάσεις, στο πάρτι της 14ης Φεβρουαρίου του 2010. Εκείνη ένιωσε αμηχανία, αρνήθηκε και ζήτησε να την συνοδεύσουν σπίτι. Παρά ταύτα όμως έλαβε ένα φάκελο που περιείχε 14.000 ευρώ». 

«Ο Μπερλουσκόνι μπορεί και να μην ήξερε την ηλικία μου, αλλά ο φίλος του και ατζέντης Λέλε Μόρα σαφέστατα τη γνώριζε», είπε η νεαρή Μαροκινή κοπέλα στον αστυνομικό που εργάζεται στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για την υπόθεση

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απεφάνθη σήμερα ότι οι δικαστές που έχουν αναλάβει τη δίκη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι,
ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε μια ανήλικη χορεύτρια για σεξ, είναι αρμόδιοι για την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε κοινοβουλευτική προσφυγή που αμφισβητούσε την αρμοδιότητα του δικαστηρίου του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, να δικάσει τον πρώην πρωθυπουργό για πορνεία ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Το δικαστήριο, το οποίο άκουσε τους δικηγόρους των δύο πλευρών, αποσύρθηκε για να συνεδριάσει και στη συνέχεια έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση της δίκης από το δικαστήριο του Μιλάνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ