Πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη, για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο, όπως ανέφεραν ιστότοποι προσκείμενοι στην ιρανική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Kaleme, που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Πράσινο Κίνημα, αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στις «σιωπηλές διαδηλώσεις» σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας. Οι διαμαρτυρίες αυτές, που συντονίζονται από το Πράσινο Κίνημα, γίνονται ένα χρόνο αφότου οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Μιρ-Χοσεΐν Μουσαβί και Μέχντι Καρουμπί τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Άλλος ιστότοπος, ο Jaras, ανέφερε ότι αστυνομικοί και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Τεχεράνης με σκοπό να καταστείλουν τις διαδηλώσεις. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν την παρουσία αστυνομικών σε διάφορα σημεία, ιδίως κοντά στο πανεπιστήμιο, σημειώνοντας όμως ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι λιγότερες από αυτές που είχαν αναπτυχθεί στις περσινές διαδηλώσεις.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τους ιστοτόπους δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν καθώς απαγορεύεται σε ξένα μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν τις κινητοποιήσεις. Στις περιοχές όπου φέρεται να γίνονται κινητοποιήσεις συνήθως επικρατεί πολυκοσμία τα απογεύματα.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να μην συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και προειδοποιούν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες συγκεντρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ