Το νέο πακέτο και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσουν «πολύ δύσκολες θυσίες» από τον ελληνικό λαό, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, σημειώνοντας όμως ότι είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, 

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό για τους Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί και για τις χώρες της Ευρωζώνης να δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Σε ερώτηση αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο πρόβλημα με οικονομικές επιπτώσεις, η κ. Νούλαντ μίλησε για την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης της Ελλάδας, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει «σκληρά μέτρα».

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ