Συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στα σιιτικά χωριά γύρω από τη Μανάμα, μετά τις χθεσινές διαδηλώσεις για την 1η επέτειο της εξέγερσης κατά της σουνιτικής μοναρχίας, δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες.   Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως τα ξημερώματα σήμερα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στα χωριά αυτά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί διαδηλωτές.  
   
Σύμφωνα με ακτιβιστές, ο αριθμός των τραυματιών είναι άγνωστος καθώς οι ελαφρά τραυματισμένοι αποφεύγουν να μεταβούν στα νοσοκομεία φοβούμενοι μήπως συλληφθούν.  
   
Χθες, οι δυνάμεις καταστολής των ταραχών διέλυσαν βίαια σιίτες διαδηλωτές που επιχείρησαν να πλησιάσουν στην Πλατεία του Μαργαριταριού, σύμβολο της εξέγερσης, στην πρωτεύουσα Μανάμα.  
   
Το μεγαλύτερο κόμμα της σιιτικής αντιπολίτευσης, το Ουεφάκ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι αρχές συνέλαβαν 150 άτομα, ορισμένα από τα οποία άφησαν στη συνέχεια ελεύθερα και ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι γυναίκες και παιδιά ηλικίας από 13 ως 16 ετών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ