Επτά άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο από το κρύο στη Ρουμανία, όπου εξακολουθούν να επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τα επτά θύματα πέθαναν από το κρύο σε ανοιχτό χώρο στις επαρχίες Σουτσεάβα, Μπατσάου, Μπρασόβ, Γκόρι, Μεχεντίτι και Μούρες.  

Συνολικά 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία από τότε που τέθηκε σε ισχύ "κίτρινος συναγερμός" για δριμύ ψύχος στη χώρα.  

Περίπου 200 άστεγοι και άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.  

Περίπου 180 πόλεις και χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στο χιόνι, ανακοινώθηκε από τη Γενική Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων.  

Ο αυτοκινητόδρομος Α2 στο τμήμα Ντράινα- Φετέστι παραμένει κλειστός και η κυκλοφορία δεν είναι δυνατή σε 12 εθνικές οδούς, 92 επαρχιακές οδούς, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία σε 108 επαρχιακούς δρόμους.

Χιλιάδες καταναλωτές χωρίς ρεύμα

Ζημιές ύψους 10-20 εκ. ευρώ καταγράφηκαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης στη Ρουμανία, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε από την κρατική επιχείρηση διανομής ηλεκτρικού ρεύματος Electrica SA. 


Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Ιόαν Φολέσκου τόνισε τόσο μεγάλη καταστροφή δεν έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες.

Συνολικά 8300 καταναλωτές, 4500 από τους οποίους εξυπηρετούνται από την Electrica SA και άλλοι 3800 σε περιοχές όπου λειτουργούν ιδιωτικοί πάροχοι (Enel, CES, και Eon) δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Συνολικά 200 πυλώνες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος καταστράφηκαν και 60 συνεργεία τεχνικών της επιχείρησης καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ