Ο 27χρονος Σιν Στόουν, γιος του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν, ασπάστηκε τον σιιτικό μουσουλμανισμό κατά τη διαρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στο Ιράν. Κινηματογραφιστής και ο ίδιος, ο Στόουν ο νεότερος γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για το σύγχρονο Ιράν και οι επισκέψεις του έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό. «Το ότι ασπάστηκα το ισλάμ δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω τον χριστιανισμό ή τον ιουδαϊσμό, μέσα στους οποίους γεννήθηκα. Σημαίνει απλώς ότι αποδέχομαι τον Μωάμεθ και άλλους προφήτες» εξήγησε ο ίδιος. Ο Ολιβερ Στόουν, ο σκηνοθέτης του «Εξπρές του Μεσονυκτίου», του «Platoon», του «JFK» και άλλων διεθνών επιτυχιών του σινεμά είναι μεν εβραϊκής καταγωγής, αλλά έχει ασπαστεί τον βουδισμό. Η μητέρα του, Ελίζαμπεθ, είναι χριστιανή.

Δεν έγινε γνωστό πότε ακριβώς και πού έγινε η τελετή αποδοχής του νεαρού Στόουν στον ισλαμισμό. Εκπρόσωπος των ιρανικών Αρχών ανακοίνωσε ότι ο νεοφώτιστος επέλεξε το όνομα Αλί.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σιν/Αλί Στόουν είχε μείνει μια εβδομάδα στην Τεχεράνη προετοιμάζοντας το ντοκιμαντέρ του. Επιστρέφοντας στην Αμερική είχε υπερασπιστεί δημοσίως τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Στο Ιράν κυβερνά ο νόμος. Ο λαός δεν συμπαθεί τον Αχμαντινετζάντ αλλά αυτό δεν δικαιολογεί μία επίθεση ή μία εξέγερση. Ο Αχμαντινετζάντ ήρθε στις ΗΠΑ για να τείνει χείραφιλίας. Τα λεγόμενά του όμως μεταφράστηκαν επίτηδες λανθασμένα, το διαπίστωσα προσωπικά. Υπάρχει επιθετική διάθεση και από τις δύο πλευρές, κυρίως από την αμερικανική» είχε δηλώσει ο νεαρός ντοκιμενταρίστας.

Πηγή: tovima.gr