current views are: 2

16 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση10:53

Β. Κορέα: Εορτασμοί για τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Την 70ή επέτειο της γέννησης του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, γιορτάζουν οι Βορειοκορεάτες.

Δημοσίευση 10:53’
αρθρο-newpost

Την 70ή επέτειο της γέννησης του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, γιορτάζουν οι Βορειοκορεάτες.

Την 70ή επέτειο της γέννησης του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, γιορτάζουν οι Βορειοκορεάτες. Την Τετάρτη, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε «Ημέρα του Λαμπρού Αστεριού» και ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ «Αιώνιος Ηγέτης» -τίτλος που διατηρούσε και ο πατέρας του.

Παρά το κρύο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ για να αφήσουν μπιγκόνιες και άλλα λουλούδια στο πορτρέτο του πρώην ηγέτη τους.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια ενός διπλού γιγάντιου αγάλματος του Κιμ Γιόνγκ-ιλ και του πατέρα του, Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Σειρά τελετών, για την απόδοση φόρων τιμής, έχουν διεξαχθεί μετά τις 17 Δεκεμβρίου, όταν πέθανε ο Κιμ, από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 69 ετών. 

Από τότε, μια τεράστια επιγραφή που τον δοξάζει, με  τρόπο προσωπολατρικό, έχει λαξευθεί στην πλαγιά ενός βουνού, ενώ έχουν εκδοθεί επετειακά γραμματόσημα, μετάλλια, και νομίσματα με την εικόνα του.

Με απόφαση του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε «Ημέρα του Λαμπρού Αστεριού» και ο ίδιος «Αιώνιος Ηγέτης».

Στη διάρκεια της ζωής του ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ φέρεται να είχε απορρίψει την ιδέα της κατασκευής ενός τεράστιου, εμβληματικού, αγάλματός του. 

Φέρεται να είχε πει σε αξιωματούχους του καθεστώτος ότι δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια εκδήλωση λατρείας προτού κάνει πραγματικότητα την υπόσχεσή του για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας κοινωνίας. 

Μια κοινωνία που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα επί εποχής του, εξαιτίας και της φτώχειας που αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα πολλοί Βορειοκορεάτες.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα