Τουλάχιστον δεκατρείς φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από δύο επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, προπύργιο της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικοί αξιωματούχοι. Η πρώτη επίθεση, με δύο πυραύλους, είχε στόχο "ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιούν οι αντάρτες στην πόλη Σπάλγκα", κοντά στην Μιρανσάχ, κεντρική πόλη του βόρειου Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας "πέντε φερόμενους ως αντάρτες", σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Η δεύτερη επίθεση, που σημειώθηκε το απόγευμα, είχε στόχο ένα όχημα κοντά στην πόλη Μιρ Άλι, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Μιρανσάχ, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

"Τουλάχιστον οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν" από αυτό το βομβαρδισμό, όλοι τους "ξένοι" δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών. Από την πλευρά του ένας αξιωματούχος της ασφάλειας της Μιρανσάχ επεσήμανε ότι από τη δεύτερη επίθεση σκοτώθηκαν 12 ουζμπέκοι αντάρτες. "Το όχημα πήρε φωτιά και οι σοροί είναι σε άσχημη κατάσταση". 

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους τα θύματα του δεύτερου βομβαρδισμού ήταν μαχητές της οργάνωσης του Μπαντάρ Μανσούρ και του αφγανικού δικτύου Χακάνι.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται ακριβώς μία εβδομάδα έπειτα από μία άλλη παρόμοια επίθεση από την οποία έχασε τη ζωή του ο Μπαντάρ Μανσούρ, που θεωρείται επικεφαλής των επιχειρήσεων της αλ Κάιντα στο Πακιστάν.