Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν «χαιρέτισε το πολυαναμενόμενο μήνυμα» που εστάλη χθες, Πέμπτη, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία μια απόφαση που καταγγέλλει την καταστολή στη Συρία. Ο Μπαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, κάλεσε «τις συριακές αρχές να ακούσουν την έκκληση της διεθνούς κοινότητας και τη φωνή του συριακού λαού» .

«Είναι σημαντικό για τον κόσμο να μιλάει με την ίδια φωνή για να μπει τέλος στην αιματοχυσία και να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για να επιλυθεί αυτή η κρίση ειρηνικά», δήλωσε. «Αυτό έκανε σήμερα η Γενική Συνέλευση» υιοθετώντας την απόφασή της.

Ο γενικός γραμματέας δηλώνει «έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του όπως ζητεί η απόφαση αυτή και θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο» για να επιχειρήσει τη διευθέτηση αυτής της κρίσης, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης απαιτεί από τη συριακή κυβέρνηση να βάλει τέλος στις επιθέσεις της εναντίον του άμαχου πληθυσμού της, υποστηρίζει τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου για να εξασφαλιστεί μια δημοκρατική μετάβαση στη Δαμασκό και συνιστά το διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία. Υιοθετήθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 17 αποχές.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ εξέφρασε επίσης χθες το βράδυ την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Συρία, δηλώνοντας πως αυτή συνιστά «μαζική και κατηγορηματική υποστήριξη του συριακου λαού» .Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ