Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας υπέβαλε πριν από λίγο ο Κρίστιαν Βουλφ, με δήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Προεδρικό Ανάκτορο «Bellevue».    «Η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού», δήλωσε ο Κρίστιαν Βουλφ.  
   
Ο κ. Βουλφ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τόνισε ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα. 
 
Χθες το βράδυ, έπειτα από δύο μήνες αλλεπάλληλων αποκαλύψεων, η εισαγγελία του Αννόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος. Η τελική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θεωρούν ότι ο κ. Βουλφ διαθέτει πια το ηθικό ανάστημα για να παραμείνει στην θέση του.     

Την ίδια ώρα, κοινό υποψήφιο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα αναζητήσει άμεσα η γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε πριν από λίγο, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, η Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ. 

Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε τον κ. Βουλφ και την σύζυγό του Μπετίνα για τον τρόπο με τον οποιο εκπροσώπησαν το σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο της Γερμανίας και εξέφρασε τον σεβασμό και την προσωπική της λύπη για την απόφασή του να παραιτηθεί. Τόνισε πάντως ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο ισχυρά θεμέλια διαθέτει στην Γερμανία το Κράτος Δικαίου, καθώς αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν. 

Η γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα σύσκεψη με τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθερους) και θα προσεγγίσουν κατόπιν τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, προκειμένου να αναζητηθεί κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων. 

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ήδη ο υπουργός 'Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ο κοινός υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου και έχασε από τον Κρίστιαν Βουλφ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ