current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση09:45

Αχμαντινετζάντ: Πηγή των προβλημάτων στην περιοχή οι ξένες δυνάμεις

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σήμερα ότι η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων είναι η πηγή όλων των προβλημάτων στην περιοχή.

Δημοσίευση 09:45’
αρθρο-newpost

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σήμερα ότι η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων είναι η πηγή όλων των προβλημάτων στην περιοχή.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σήμερα ότι η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων είναι η πηγή όλων των προβλημάτων στην περιοχή. «Όλα τα προβλήματα προέρχονται από το εξωτερικό», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

«Όλες αυτές οι δυνάμεις επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις στην περιοχή», είπε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει σε ποιές δυνάμεις αναφέρεται.

Ο Αχμαντινεζάντ βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ όπου συμμετέχει σε συνάντηση ηγετών των γειτονικών Πακιστάν και Αφγανιστάν με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

«Δεν υπάρχει κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα ανάμεσα στις χώρες της περιοχής. Όλα τα προβλήματα προέρχονται από το εξωτερικό», είπε ο ίδιος.

Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι κατασκευάζει πυρηνικό όπλο και έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Τεχεράνη οι οποίες έχουν πλήξει την οικονομία της.

Το Ιράν αρνείται την κατηγορία και επιμένει ότι το πρόγραμμά του αποσκοπεί σε ειρηνικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ


σχετικα αρθρα