Μεροληπτικό θεωρεί η Μόσχα το ψήφισμα που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη Συρία, επιμένοντας ότι δεν μπορούσε να το υποστηρίξει εφ' όσον οι συντάκτες του, «μερικά αραβικά και δυτικά κράτη», δεν δέχθηκαν τις ρωσικές τροποποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι «το κείμενο του ψηφίσματος αναπαράγει ουσιαστικά το σχέδιο ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο καταψηφίστηκε από τη Ρωσία και την Κίνα, στις 4 Φεβρουαρίου, επειδή ήταν ελλειμματικό, λόγω προφανούς μεροληψίας, αποδίδοντας όλη την ευθύνη για τις εξελίξεις στη Συρία, αποκλειστικά στην κυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενο στις ρωσικές προτάσεις για τη Συρία ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς επισήμανε ότι η στάση της Μόσχας «συνίσταται στην απαίτηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, απ' όλες τις πλευρές της διαμάχης και εναντιώνεται σε κάθε έξωθεν παρέμβαση, ιδιαίτερα βίαιη, καθώς και στην επιβολή έξωθεν σεναρίων διευθέτησης της κρίσης στη Συρία». Τόνισε ακόμη ότι η χώρα του τάσσεται «υπέρ της έναρξης ενδοσυριακού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας».

«Την ίδια στιγμή είμαστε έτοιμοι συνεργαζόμενοι με τους διεθνείς μας εταίρους, να αναζητήσουμε μία αμοιβαίως αποδεικτή μορφή της επίλυσης της κρίσης στη Συρία, στο επίπεδο του ΟΗΕ, υπό τον όρο να τεθούν ως ακρογωνιαίος λίθος τα συμφέροντα του συριακού λαού, η ειρήνη και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ