Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για δίκτυο πορνείας στην πόλη Λιλ της βόρειας Γαλλίας
Ο Στρος Καν λέγεται ότι συμμετείχε σε πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν εκδιδόμενες γυναίκες. Ο συνήγορός του, Ανρί Λεκλέρκ, έχει ισχυριστεί πως ο Στρος Καν δεν είχε λόγο να υποψιαστεί ότι οι εν λόγω γυναίκες ήταν πόρνες. Η ερωτική επαφή με πόρνες θεωρείται νόμιμη στη Γαλλία.

Ο Στρος Καν, που παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει στην υπόθεση της Λιλ.

Ο Στρος Καν κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη στις 8 GMT, είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας La Voix du Nord. Πρόκειται να τεθεί υπό κράτηση και να ανακριθεί για 48 ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο πολιτικός, ο οποίος θεωρήθηκε πιθανός αντίπαλος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προσεχείς εκλογές, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τη σύλληψή του στις ΗΠΑ σχετικά με τις καταγγελίες ότι αποπειράθηκε να βιάσει καμαριέρα από τη Γουινέα.

Η καμαριέρα, Ναφισάτου Ντιάλο, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του σε αστικό δικαστήριο μετά την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών από τους εισαγγελείς.

Στις 13 Οκτωβρίου ο Στρος Καν απαλλάχθηκε και από τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού εκ μέρους μιας συγγραφέως στο Παρίσι, τρεις ημέρες προτού το όνομά του αναφερθεί και πάλι, αυτή τη φορά στην υπόθεση της Λιλ.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε δίκτυο πορνείας, το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton της πόλης.

Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η γαλλική κατασκευαστική εταιρία Eiffage απέλυσε στέλεχός της, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι χρησιμοποιούσε χρήματά της για να προσλαμβάνει πόρνες, οι οποίες λέγεται ότι λάμβαναν μέρος σε σεξουαλικά πάρτι με τον Στρος Καν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
TAGS