current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση15:15

Ελεύθεροι 50 Αφρικανοί κυανόκρανοι που ήταν όμηροι ανταρτών στο Νταρφούρ

Μία ομάδα ανταρτών στο Νταρφούρ του Σουδάν κράτησε για μερικές ώρες όμηρους περί τα 50 μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (UNAMID).

Δημοσίευση 15:15’
αρθρο-newpost

Μία ομάδα ανταρτών στο Νταρφούρ του Σουδάν κράτησε για μερικές ώρες όμηρους περί τα 50 μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (UNAMID).

Μία ομάδα ανταρτών στο Νταρφούρ του Σουδάν κράτησε για μερικές ώρες όμηρους περί τα 50 μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (UNAMID). Πρόκειται για 49 κυανόκρανους –οι περισσότεροι Σενεγαλέζοι, αλλά και από τη Γκάνα και τη Ρουάντα– και τρεις Σουδανούς φρουρούς. Όλοι οι στρατιώτες -όχι όμως οι Σουδανοί- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες.

«Κρατάμε τους στρατιώτες της UNAMID επειδή μπήκαν στο έδαφός μας χωρίς άδεια και επειδή συνοδεύονταν από τρεις Σουδανούς, τους οποίους υποπτευόμαστε ότι εργάζονται για τις δυνάμεις ασφαλείας» δήλωνε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα (JEM).

Η UNAMID επιβεβαίωνε ότι διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά δεν επιβεβαίωση τη σύλληψη των κυανοκράνων.

Η κοινή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης έχει βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα στις συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών στο Σουδάν.

Στην επαρχία του Νταρφούρ περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, παγιδευμένα ανάμεσα στο λιμό, τις ασθένειες και την πολεμική σύγκρουση που μαίνεται στην περιοχή.

Άλλοι 300.000 υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει κυρίως από μεταδοτικές ασθένειες από το 2003.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα