Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ φαίνεται να είναι φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μπροστά από τον Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή. Σε πανεθνική δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup η οποία διενεργήθηκε μεταξύ ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, το 36% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον υπερσυντηρητικό Σαντόρουμ, 53 ετών, έναντι του 28% που υποστηρίζει τον Ρόμνεϊ, 64 ετών.

Σημειώνεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Gallup, οι δύο άνδρες εμφανίζονταν ισόπαλοι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Σαντόρουμ φαίνεται να έχει καθαρό προβάδισμα, πέραν του δημοσκοπικού λάθους, έναντι του Ρόμνεϊ.

Ο Σαντόρουμ προκάλεσε έκπληξη στις 7 Φεβρουαρίου όταν κέρδισε τρεις προκριματικές εκλογές στο Μιζούρι, το Κολοράντο και τη Μινεσότα και πλέον απειλεί τον Ρόμνεϊ στο Μίσιγκαν και την Αριζόνα, όπου θα διεξαχθούν οι επόμενες προκριματικές εκλογές στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Pew Research Center (που διεξήχθη από τις 8 ως τις 12 Φεβρουαρίου) ο Σαντόρουμ φαίνεται να κερδίζει το 30% της πρόθεσης ψήφου στο Μίσιγκαν, έναντι 28% Ρόμνεϊ.

Δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου πριν ένα μήνα έδειχνε ότι ο Ρόμνεϊ κέρδιζε το 31% των ψήφων και ο Σαντόρουμ μόλις το 14%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ