Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη της Τύνιδας για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. "Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε για τους συμμετέχοντες, αλλά ούτε και για την ατζέντα της διάσκεψης. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει γίνει σαφής ο πραγματικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας...Με δεδομένες τις συνθήκες αυτές, δεν βλέπουμε να υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουμε στην διάσκεψη της Τύνιδας", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς. 

Η Μόσχα έχει "την εντύπωση πως πρόκειται να δημιουργηθεί μια διεθνής συμμαχία που θα υποστηρίξει το ένα μέρος μιας εσωτερικής διαμάχης απέναντι στο άλλο", υπογράμμισε ο ίδιος. 

"Κάλεσαν στην Τύνιδα διαφορετικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης, αλλά δεν έχουν κληθεί εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης", πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος. 

"Αυτό σημαίνει πως τα συμφέροντα ενός μεγάλου τμήματος του λαού της Συρίας που στηρίζει τις αρχές, δεν θα εκπροσωπηθούν", επισήμανε. 

"Σε αυτήν την περίπτωση είναι ελάχιστα πιθανό η διάσκεψη αυτή να βοηθήσει στην έναρξη εθνικού διαλόγου στη Συρία ώστε να βρεθούν λύσεις για να ξεπεραστεί η εσωτερική κρίση", κατέληξε ο Λουκάσεβιτς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ