Ενοπλοι ισλαμιστές θεωρούνται ύποπτοι ότι σκότωσαν 30 ανθρώπους σε συμπλοκή με στρατιώτες σε πολυσύχναστη αγορά στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες.   Ενοπλοι, που φέρεται ότι ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ, κατέλαβαν αργά χθες Δευτέρα την αγορά Μπάγκα και πέταξαν εκρηκτικά εκεί όπου βρίσκονται οι πλανόδιοι πωλητές ψαριών σε μια επίθεση που θεωρείται αντίποινα κατά των πωλητών για τη σύλληψη μέλους της οργάνωσης την περασμένη εβδομάδα.  
   
Οι ένοπλοι κατηγορούν τους πωλητές ψαριών ότι έδωσαν πληροφορίες στις αρχές ασφαλείας, που οδήγησαν στη σύλληψή τους.  
   
Ο Χασάν Μοχάμεντ, εκπρόσωπος της κυβερνητικής δύναμης αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι οκτώ μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ τρεις πωλητές ψαριών τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.  
   
«Οι άνδρες μας ενέπλεξαν μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε ένοπλη μάχη και σκοτώσαμε οκτώ μέλη της οργάνωσης και κατασχέσαμε όπλα. Επίσης απενεργοποιήσαμε μερικούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και κατασχέσαμε κάποιους άλλους», είπε ο Μοχάμεντ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ