current views are: 1

22 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση12:59

Ιταλία: Εντοπίστηκαν οκτώ σοροί στη βυθισμένη πλευρά του Concordia

Τα πτώματα οκτώ θυμάτων του ναυαγίου του Costa Concordia, βρέθηκαν σήμερα μέσα σε μια βυθισμένη πλευρά του κρουαζιερόπλοιου, ανακοίνωσε ιταλίδα εκπρόσωπος.

Δημοσίευση 12:59’
αρθρο-newpost

Τα πτώματα οκτώ θυμάτων του ναυαγίου του Costa Concordia, βρέθηκαν σήμερα μέσα σε μια βυθισμένη πλευρά του κρουαζιερόπλοιου, ανακοίνωσε ιταλίδα εκπρόσωπος.

Τα πτώματα οκτώ θυμάτων του ναυαγίου του Costa Concordia, βρέθηκαν σήμερα μέσα σε μια βυθισμένη πλευρά του κρουαζιερόπλοιου, ανακοίνωσε ιταλίδα εκπρόσωπος. «Εντοπίστηκαν πτώματα. Οι επιχειρήσεις ανάσυρσης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε η Φραντσέσκα Μαφίνι, η εκπρόσωπος του Φράνκο Γκαμπριέλι, του αρμόδιου επίτροπου της κυβέρνησης για τη διαχείριση της καταστροφής αυτής από το νησί Τζίλιο, όπου το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου.

«Τα πτώματα είναι σε αποσύνθεση ύστερα από τόσο καιρό μέσα στη θάλασσα», διευκρίνισε πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπό τον επίτροπο Γκαμπριέλι, η οποία διαχειρίζεται διάφορες πλευρές της καταστροφής αυτής αναφέρει σε ανακοίνωση ότι τα πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό της γέφυρας Νο 4 ύστερα από μαρτυρίες διασωθέντων που είχαν επισημάνει τα πιθανά σημεία στα οποία μπορεί να βρεθούν θύματα.

«Οι επιχειρήσεις θα είναι μακρές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.


Στις 13 Ιανουαρίου το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επέβαιναν 4.229 άνθρωποι, από τους οποίους 3.200 τουρίστες 60 διαφορετικών εθνικοτήτων και 1.000 μέλη πληρώματος, προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης.

Ο απολογισμός του ναυαγίου είναι 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι, εκτός των πτωμάτων που εντοπίστηκαν σήμερα.

Επτά νέες δικαστικές κλήσεις σε απολογία για την τραγωδία του Concordia

Η εισαγγελία του Γκροσέτο απέστειλε επτά νέες κλήσεις σε απολογία για την ναυτική τραγωδία του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για τέσσερις αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού και τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο στην γέφυρα του πλοίου την στιγμή της πρόσκρουσης.

Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τους: Ρομπέρτο Φεραρίνι (μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων Costa Crociere) Mάνφρεντ Ουρσπούνγκερ (επιχειρησιακός αντιπρόεδρος του στόλου) Πάολο Παρόντι (επιθεωρητής) και για τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού Αντρέα Μποντζιοβάνι, Ρομπέρτο Μπόσιο, Σίλβια Καρόνικα και Σαλβατόρε Ουρσίνο.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλλονται είναι εξ’ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και όψιμη προειδοποίηση της ακτοφυλακής.

Μέχρι τώρα, τα μόνα ονόματα που είχαν εγγραφεί στο κατηγορητήριο, ήταν εκείνα του Φραντσέσκο Σκετίνο και του δεύτερου πλοιάρχου Τσίρο Αμπρόζιο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει «εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προς τους επτά υπαλλήλους της», και δηλώνει βέβαιη ότι «τις αμέσως επόμενες ώρες από την πρόσκρουση του πλοίου σε ύφαλο έδρασαν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ansa.it


σχετικα αρθρα