Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα παράνομο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη, όπου έμεναν μετανάστες από την Κίνα και το οποίο νοίκιαζε καρέκλες και πολυθρόνες για να κοιμούνται οι πιο φτωχοί πελάτες του. Αυτό το ξενοδοχείο "προσέφερε στέγη σε Κινέζους για ποσά από 10-35 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του δωματίου, της καρέκλας ή της πολυθρόνας", αλλά και ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημαρχείου της Μαδρίτης.

Το παράνομο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε δημοφιλή συνοικία της Μαδρίτης, είχε "έξι αριθμημένα δωμάτια με κλειδαριά, μία κουζίνα και μόνο ένα μπάνιο", πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τα ίδια τα δωμάτια ήταν χωρισμένα με διαχωριστικά.

Τα μεγαλύτερα δωμάτια δεν είχαν καν κρεβάτια, "αλλά καρέκλες, πολυθρόνες, υποπόδια και κουβέρτες 'ώστε να κοιμούνται οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν πολλά'", όπως δήλωσε στην αστυνομία ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου.

Στην είσοδο του κτιρίου υπήρχαν επιγραφές στα κινέζικα στις οποίες αναφέρονταν οι τιμές και ένας αριθμός τηλεφώνου για να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι με το ξενοδοχείο.

Τρεις άνθρωποι κινεζικής καταγωγής που δεν είχαν άδειες παραμονής συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ