Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα μετά από κράτηση περισσοτέρων από 24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ όπου κατέθεσε για την υπόθεση «Carlton», ενώ στις 28 Μαρτίου κλητεύθηκε να καταθέσει εκ νέου. Οι δικαστές θα πρέπει λοιπόν να τον καλέσουν για μια ενδεχόμενη εξέταση και απαγγελία κατηγορίας, ή για να τον ακούσουν ως μάρτυρα με νομική καθοδήγηση, μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ενός απλού μάρτυρα και ενός (υπόπτου) που του απαγγέλλονται κατηγορίες.

Ο Στρος-Καν κατέθεσε την Τρίτη το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση για "συνέργεια σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημόσιων αγαθών".

Αρκετοί μοτοσικλετιστές της αστυνομίας έλαβαν θέση λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Ελλάδας έξω από το στρατώνα της αστυνομίας, ενώ η έξοδος του αυτοκινήτου του σοσιαλιστή πρώην υπουργού φαινόταν επικείμενη, δήλωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο DSK ανακρίθηκε για "τις βραδιές ακολασίας" στις οποίες συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτές ήταν πόρνες.

Eρωτήθηκε επίσης από τους ανακριτές της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας, κυρίως για τους δεσμούς του με τον επιθεωρητή Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας της περιοχής, που έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση αυτή.
TAGS