current views are: 1

23 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση08:10

Δυο νέες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Δυο νέες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα στο Αφγανιστάν, με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου από στρατιώτες στη νατοϊκή βάση Μπαγκράμ.

Δημοσίευση 08:10’
αρθρο-newpost

Δυο νέες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα στο Αφγανιστάν, με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου από στρατιώτες στη νατοϊκή βάση Μπαγκράμ.

Δυο νέες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα στο Αφγανιστάν, με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου από στρατιώτες στη νατοϊκή βάση Μπαγκράμ. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

Πάνω από 600 άνθρωποι, φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική», κατέβηκαν στους δρόμους της Μιχταρλάμ, πρωτεύουσας της επαρχίας Λαγκμάν, ανατολικά της Καμπούλ και περίπου 300 φοιτητές διαδήλωσαν εκ νέου στη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται μια ακόμα μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση της Isaf.

Τη νύχτα της Δευτέρας, στρατιώτες στη βάση Μπαγκράμ, 60χλμ βορειοανατολικά της Καμπούλ, έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου γιατί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον, τα αντίτυπα του Κορανίου χρησιμοποιούντο για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ των κρατουμένων.

Οι Ταλιμπάν κάλεσαν σήμερα τους Αφγανούς να πλήξουν ξένες στρατιωτικές βάσεις και επίσης να ξυλοκοπήσουν και να σκοτώσουν Δυτικούς σε αντίποινα για την καύση αντιτύπων του Κορανίου στη μεγαλύτερη νατοϊκή βάση του Αφγανιστάν.

«Ο γενναίος λαός μας πρέπει να πλήξει τις στρατιωτικές βάσεις των δυνάμεων των εισβολέων και τις στρατιωτικές τους φάλαγγες» τονίζουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους που έστειλα στα ΜΜΕ και την οποία διάβαση ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

«Πρέπει να τους σκοτώσουν (τους Δυτικούς), να τους ξυλοκοπήσουν και να τους συλλάψουν για να τούς δώσουν ένα μάθημα για να μην τολμήσουν να βεβηλώσουν πάλι το ιερό Κοράνι», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα