Αντίθετη στην «εκδικητική δικαιοσύνη», δηλώνει η ηγέτις της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa και τονίζει ότι δεν είναι υπέρ της προσαγωγής στη δικαιοσύνη των μελών της στρατιωτικής χούντας στο μέλλον.   Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ιστορική αυτή μορφή της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ τονίζει ότι «δεν είναι υπέρ της προσαγωγής των ανθρώπων ενώπιον των δικαστηρίων.  
   
«Δε θέλω μια εκδικητική δικαιοσύνη, αλλά επιθυμώ την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Πάνω απ' όλα η χώρα μας έχει ανάγκη να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου», υπογραμμίζει.  
   
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Μιανμάρ λόγω του σημερινού δημοκρατικού ανοίγματος και η Αούνγκ Σαν Σου Κι εκτιμά ότι η ενδεχόμενη άρση τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μετά τις εκλογές.  
   
«Η απόφαση της ΕΕ που αφορά τις κυρώσεις συνδέεται με τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογών. Μόνο μετά τις εκλογές θα αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.  
   
«Οι κυρώσεις ήσαν μάλλον αποτελεσματικές καθώς ευνόησαν την αλλαγή την οποία βλέπουμε σήμερα», τόνισε η Αούνγκ Σαν Σου Κι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει πολύ στην άρση τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ