«Δεν θα αφήσω κανέναν να αναμειχθεί στις υποθέσεις της Ρωσίας» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας ενώπιον 130.000 υποστηρικτών του. Αν και έχει εκφραστεί ένα μεγάλο αντικυβερνητικό κίνημα, ο Βλ.Πούτιν είναι το φαβορί στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου. «Σήμερα εμείς είμαστε οι υπερασπιστές της πατρίδας» είπε, μιλώντας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, αναφερόμενος στην 23η Φεβρουαρίου, η οποία είναι ρωσική αργία. 

Η ημέρα ονομάζεται «ημέρα των υπερασπιστών της πατρίδας» και πρόκειται για μια εκδήλωση τιμής που καθιερώθηκε επί σοβιετικής εποχής.

Ο Πούτιν τόνισε ότι «η μάχη για τη Ρωσία συνεχίζεται» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα νικήσει.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η μεγάλη ιστορία της πατρίδας γράφτηκε με ιδρώτα και αίμα». 

Η συγκέντρωση αυτή, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αποτελεί απάντηση εκ μέρους του Ρώσου πρωθυπουργού στις ογκώδεις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης. 

Το ρωσικό καθεστώς κατηγορεί τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ότι είναι όργανα των Δυτικών, τονίζοντας ότι η εκλογή του Πούτιν στις 4 Μαρτίου είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της Ρωσίας. 

Η αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν από την πλευρά τους το ρωσικό καθεστώς ότι ασκεί πιέσεις και πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους για να πηγαίνουν στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ