«Δολοφονία» χαρακτήρισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το θάνατο των δύο δημοσιογράφων, της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου Ρεμί Οσλίκ, χθες στη Συρία από το βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ενώ στο ίδιο πνεύμα και η μητέρα της Κόλβιν δήλωσε ότι η κόρη της «δολοφονήθηκε». «Αυτοί που το έκαναν αυτό οφείλουν να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας ότι 
«χάρη στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί πλέον κανείς να δολοφονεί και αυτό να αποσιωπάται».


Χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι η Γαλλία θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο των δύο δημοσιογράφων το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. «Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, το καθεστώς της Δαμασκού μας οφείλει μια απάντηση και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του», σημείωσε.

Την ίδια ώρα και η Ρόζμαρι Κόλβιν, μητέρα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε χθες, δήλωσε ότι η κόρη της «δολοφονήθηκε» από τις συριακές αρχές.

«Η κόρη μου δολοφονήθηκε» από τις συριακές δυνάμεις, σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN. 

Νωρίτερα σήμερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε «τις δηλώσεις που αποδίδουν στη Συρία την ευθύνη για το θάνατο των δημοσιογράφων, οι οποίοι διείσδυσαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη».

Η Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ που είχε ιδρύσει το δικό του πρακτορείο, το IP3 Press, Ρεμί Οσλίκ, σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού στο οποίο διέμεναν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς.

Από το βομβαρδισμό τραυματίστηκαν επίσης άλλοι δύο δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS