Ένα... περίεργο breafing του ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν αποκάλυψε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera. «Σε επιλεκτική ενημέρωση έξι δημοσιογράφων στην σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε ο αντιπρόεδρός της Όλι Ρεν», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Ρεν είχε ζητήσει από τους έξι δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν ισάριθμα γνωστά μέσα ενημέρωσης, να προσπαθήσουν να μην διαρρεύσει η είδηση της συνάντησης, από την στιγμή που αφορούσε αποκλειστικά την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου. Το ότι, όμως, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαπιστευμένοι πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, σίγουρα δεν βοήθησε, το μυστικό δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ» επισημαίνεται.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον φινλανδό επίτροπο «αν εννοεί να επεκτείνει και στις γυναίκες τις αποκλειστικές του αυτές επαφές με τα μέσα ενημέρωσης».

Όπως εξηγεί η Corriere, ο εκπρόσωπος απάντησε γενικόλογα, ότι «είναι πάντα ανοικτός προς τον τύπο» και στην συνέχεια πέρασε, γρήγορα στις στατιστικές και οικονομικές προβλέψεις.

Η ιταλική εφημερίδα ρώτησε τον Ισπανό εκπρόσωπο τύπου του Ρεν αν για την ασυνήθιστη αυτή ενημέρωση των λειτουργών του τύπου είχε προβλεφθεί ειδικό dress code (κώδικας ενδυμασίας) και εκείνος απάντησε με εμφανή αμηχανία ότι «μάλλον δεν θα έπρεπε να δοθούν άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος διότι όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες».

H «διπλωματία της σάουνας» όπως σχολίασαν αρκετά Μέσα...