Τουλάχιστον 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε διάφορα μέτωπα βίας στη Συρία, η οποία συγκλονίστηκε παράλληλα από διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανέφερε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση. Στην κεντρική επαρχία της Χάμα, που συχνά αποτελεί στόχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, «18 άνθρωποι, εκ των οποίων επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, βρήκαν τον θάνατο στη Χαλφάγια»--ο πατέρας, η μητέρα και πέντε παιδιά, περιλαμβανομένου ενός βρέφους 10 μηνών, τόνισε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην ίδια επαρχία, ένας άνδρας και τα τρία παιδιά του έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς στην κοινότητα Καφάρ αλ Τον.

Στην πόλη Χομς, της οποίας τα προάστια βομβαρδίζονται ανηλεώς για 21η ημέρα, οκτώ άμαχοι βρήκαν τον θάνατο, μεταξύ τους ένας άνδρας με τον γιο του, στο Μπάμπα Αμρ και μία γυναίκα με την κόρη της στη Χαλντίγια.

Στην επαρχία της Χομς, ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν στους βομβαρδισμούς στο Κουσέιρ, ενώ στη Ραστάν, που δέχθηκε επίθεση σήμερα το πρωί, επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ανταρτών εναντίον των τεθωρακισμένων τους, τονίζει η OSDH.

Στο Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) ένας άμαχος έχασε τη ζωή του από πυρά κυβερνητικών στρατιωτών, ενώ στο Ινχέλ , στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο της αντίστασης στο νότο, άλλος ένας βρήκε τον θάνατο από βολή ελεύθερου σκοπευτή.

Επιπλέον στο Χαλέπι, δεύτερη πόλη της χώρας, η οποία δεν έχει σαρωθεί ιδιαίτερα από το στασιαστικό κύμα κατά του Άσαντ, «τρεις διαδηλωτές βρήκαν τον θάνατο στα προάστια Φαρντάβς και Σοκάρι, όταν οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν το πλήθος», τόνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

«Το Χαλέπι βρίσκεται σήμερα στην πρωτοκαθεδρία των διαδηλώσεων στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν» σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στα προπύργια της στάσης κατά του Άσαντ, στη Ντεράα, τη Χάμα, το Ιντλέμπ και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ