Οι δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ- Ασαντ προκάλεσαν χθες το θάνατο 103 ανθρώπων σε διάφορα σημεία της Συρίας, αλλά κυρίως στις πόλεις Χομς και Χαμά, σύμφωνα με ακτιβιστές, οι οποίοι διευκρίνησαν πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν πολίτες, ενώ 14 από τα θύματα ήταν παιδιά. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Ανάς αλ-Ταρσχεχ, ακτιβιστής που κινηματογραφούσε τους βομβαρδισμούς, με στόχο να ανεβάσει το κινηματγραφημένο υλικό του στο You Tube.  

Παράλληλα, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) απομάκρυναν είκοσι ακόμη γυναίκες και παιδιά από την περιοχή Μπαμπά Αμρό της επαρχίας Χομς.  

"Ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας και θα εκκενώσουμε την περιοχή αύριο το πρωί" δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Κάρλα Χαντάντ, η οποία διευκρίνησε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθεί η εν λόγω επιχείρηση.  

H ΔΕΕΣ άρχισε να απομακρύνει άμαχο πληθυσμό από την πόλη Χομς, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδώ και 21 ημέρες, απο νωρίς χθες το πρωί. 

 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   
TAGS