Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου, στη Μουκάλα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ στη νοτιοανατολική Υεμένη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φρουροί, δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και μαρτυρίες.Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κανένας αξιωματούχος δε βρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο τη στιγμή της έκρηξης.
Το προεδρικό μέγαρο στη Μουκάλα φυλάσσεται από άνδρες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, επίλεκτο σώμα του στρατού της Υεμένης, το οποίο διοικεί ο Αχμεντ Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, γιος του απερχόμενου προέδρου της χώρας.

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου στην πόλη Μουκάλα της Υεμένης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

 "Η Αλ Κάιντα ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας στη Μουκάλα, την οποία πραγματοποίησε σε αντίποινα για τα εγκλήματα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς", δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή της οργάνωσης.


πηγή: AΠE-MΠE