current views are: 1

25 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:54

Στο δικαστήριο ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος για υπόθεση διαφθοράς

Ενώπιον δικαστηρίου της Μαγιόρκα εμφανίστηκε το Σάββατο ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά, δούκας της Πάλμα, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς.  

Δημοσίευση 11:54’
αρθρο-newpost

Ενώπιον δικαστηρίου της Μαγιόρκα εμφανίστηκε το Σάββατο ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά, δούκας της Πάλμα, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς.  

Ενώπιον δικαστηρίου της Μαγιόρκα εμφανίστηκε το Σάββατο ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά, δούκας της Πάλμα, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς.   Οι έρευνες για τον βάσκο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν αφορούν σε καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που επιχορηγήθηκε σε ίδρυμα στο οποίο είναι πρόεδρος. 

Ο δούκας έχει αρνηθεί όσα τού καταλογίζονται, ενώ η υπόθεση έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη δημοφιλή βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, η οποία σπανίως απασχολεί με τέτοια θέματα τη δημοσιότητα.

«Ήλθα για να ξεκαθαρίσω την αλήθεια και να υπερασπιστώ την τιμή μου» δήλωσε ο δούκας προσερχόμενος στο δικαστήριο.
Αν και δεν του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες, ο δούκας έχει απαλλαγεί προσωρινά από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 43χρονος Ινιάκι φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που αφορά το μη κυβερνητικό Ινστιτούτο Νόος, του οποίου ήταν πρόεδρος την περίοδο 2004-2006.

Το Νόος αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.

Οι λεπτομέρειες των καταγγελιών εναντίον του δούκα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα αφορά κυρίως το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο για τη διοργάνωση του Φόρουμ Βαλεαρίδες Νήσοι, ενός συνεδρίου για τον τουρισμό και τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε το 2005 και το 2006.
Μέρος των χρημάτων αυτών φαίνεται πως κατέληξε σε εταιρείες, στις οποίες ο δούκας ήταν πρόεδρος.

Ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, πρώην παίκτης του χάντμπολ, είναι παντρεμένος με το δεύτερο παιδί του Χουάν Κάρλος, την πριγκίπισσα Χριστίνα.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα