Δυο Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο υπουργείο Εσωτερικών στην Καμπούλ, κατά την πέμπτη ημέρα των ταραχών στο Αφγανιστάν με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση, σύμφωνα με αξιωματούχους και την τοπική τηλεόραση.
«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στο υπουργείο και δυο Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τα πυρά της αφγανικής αστυνομίας», δήλωσε κυβερνητική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αιτία της ανταλλαγής πυρών ήταν ένα φραστικό επεισόδιο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το κτήριο του υπουργείου απαγορεύοντας την είσοδο ή την έξοδο από αυτό.

Οι αφγανοί ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το θάνατο των δυο Αμερικανών, ενός συνταγματάρχη και ενός ταγματάρχη του αμερικανικού στρατού, σήμερα, στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.  


Οι ταλιμπάν τόνισαν ότι σκότωσαν τους δυο Αμερικανούς σε αντίποινα για τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου σε νατοϊκή βάση του Αφγανιστάν, ενέργεια που πυροδότησε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες.  

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε νωρίτερα ότι ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον των δυο αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων μέσα στο κτίριο του υπουργείου.


 πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ