Δικαστήριο του Μιλάνου απέρριψε, λόγω παραγραφής, την εκδίκαση μίας από τις υποθέσεις που βαρύνουν τον Ιταλό τέως πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. O ίδιος ο Μπερλουσκόνι δεν ήταν παρών στο δικαστήριο το Σάββατο όταν οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφασή τους.   Η υπόθεση, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, αφορά υποτιθέμενη δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς για ψευδή κατάθεση σε φορολογικά ζητήματα. Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως είναι μέρος της «καμπάνιας λάσπης» εναντίον του.  

Ο εισαγγελέας, που είχε εισηγηθεί καταδικαστική απόφαση πέντε ετών, δεν σχολίασε την απόφαση. Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι άφησαν να εννοηθεί πως θα προτιμούσαν η υπόθεση να είχε εκδικαστεί ώστε να αποδειχθεί η αθωότητά του.   

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εισαγγελέα, το αδίκημα θα έπρεπε να παραγραφεί μετά τον Ιούλιο -αλλά τελικά το δικαστήριο έκρινε διαφορετικά. Ακόμη όμως και βάσει των υπολογισμών του εισαγγελέα, το χρονοδιάγραμμα δεν έφτανε για την οριστικοποίηση της απόφασης.   

Ο ίδιος ο Ντέβιντ Μιλς είχε κριθεί το 2009 ένοχος για παθητική δωροδοκία, καθώς κρίθηκε πως είχε λάβει 600.000 δολάρια από τον Μπερλουσκόνι με αντάλλαγμα να αποκρύψει ενοχοποιητικές πληροφορίες για την «επιχειρηματική δράση» του τέως πρωθυπουργού σε δύο δίκες.   

Η υπόθεση όμως είχε μπει λίγο αργότερα στο αρχείο, επίσης λόγω παραγραφής, και ο δικηγόρος δεν εκδόθηκε ποτέ για να εκτίσει την ποινή τεσσερισήμισι χρόνων που του είχε επιβληθεί.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ