Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.   Η οργάνωση αυτή, που εδρεύει στο Λονδίνο, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της ότι 19 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη Χομς, την πόλη που σφυροκοπείται αδιάκοπα εδώ και τρεις εβδομάδες από το συριακό στρατό. Επίσης, 16 στρατιώτες των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, σε συγκρούσεις με λιποτάκτες.  

Στην επαρχία Χομς έξι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας 14χρονος, δολοφονήθηκαν στο Ταλμπισέχ, ένα παιδί σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στο Χουλέ και ένας άνδρας χτυπήθηκε από πυρά στο Ραστάν. Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επίσης έξι άτομα στο Αζάζ.  

Ακτιβιστές ανέφεραν επίσης ότι στο Χαλέπι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε την κηδεία ενός άμαχου.  

Άλλοι οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν όταν ο στρατός επιτέθηκε σε χωριά της επαρχίας Χάμα. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται μία γυναίκα και τρία κοριτσάκια.  

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από την έναρξη των κινητοποιήσεων εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 7.600 άνθρωποι.
TAGS