Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών Πληροφοριών του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών είναι ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας δύο αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων χθες Σάββατο σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκαν μέσα στην υπηρεσία αυτή, στην Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.   "Μετά το συμβάν του Σαββάτου ένας αστυνομικός που εργαζόταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών του υπουργείου, εξαφανίστηκε. Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι ο ύποπτος και τον αναζητούν", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.   

Σύμφωνα με το Tolo news, το μεγαλύτερο αφγανικό δίκτυο ενημέρωσης, ο άνδρας που αναζητείται ονομάζεται Αμπντούλ Σαμπόορ και είναι 25 ετών. Ο ύποπτος, ο οποίος σπούδασε στο Πακιστάν, εντάχθηκε στο προσωπικό του υπουργείου το 2007 ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί, προαχθεί και εργαστεί ως αστυνομικός στο υπουργείο.  

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υπόπτου ούτε το προφίλ του, πρόσθεσε ότι ο άνδρας που αναζητείται είχε υπογράψει στο βιβλίο αφίξεων και αναχωρήσεων του υπουργείου την "ίδια στιγμή".   

Στην Καμπούλ δύο "αμερικανοί σύμβουλοι" βρέθηκαν χθες "νεκροί από πυρά" "στο γραφείο τους" στο υπουργείο Εσωτερικών "κατάχαμα από άλλους διεθνείς συναδέλφους" , δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.  

Σύμφωνα με την ISAF, τη Διεθνή Δύναμη Αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο δολοφόνος "έστρεψε το όπλο του εναντίον μελών της" δύναμης αυτής.   

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας τεσσάρων συμβούλων του υπουργείου Εσωτερικών από "έναν ήρωα", τον Αμπντούλ Ραχμάν, ο οποίος ενήργησε "αντιδρώντας στην έλλειψη σεβασμού των εισβολέων για τα ιερά του Ισλάμ", κυρίως μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στη βάση Μπαγκράμ", από αμερικανούς στρατιώτες, πριν από έξι ημέρες.


πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ