Οι βιαιότητες που έχουν ξεσπάσει στο Αφγανιστάν για την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση, "πρέπει να σταματήσουν", δήλωσε σήμερα στη Ραμπάτ του Μαρόκου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Xίλαρι Κλίντον. "Λυπούμεθα βαθειά για το συμβάν αυτό που οδήγησε σ΄αυτές τις διαδηλώσεις, αλλά πιστεύουμε ότι η βία πρέπει να σταματήσει και ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή εργασία για την οικοδόμηση ενός Αφγανιστάν που θα έχει περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια", τόνισε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά τη συριακή κρίση, η Κλίντον κάλεσε το συριακό στρατό να θέσει το συμφέρον της χώρας πριν από την προάσπιση του καθεστώτος της Δαμασκού.

"Καλούμε τα μέλη του συριακού στρατού να θέσουν ως προτεραιότητα το συμφέρον του κράτους. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο κύκλος γύρω από τον Μπασάρ αλ-Ασαντ ανησυχεί για τις άγριες επιθέσεις που σημειώνονται. Ολοι οι Σύροι πρέπει να εργαστούν μαζί για την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος", τόνισε η Κλίντον.

Η αμερικανίδα υπουργός τόνισε ακόμα ότι μια ξένη επέμβαση θα μπορούσε να επισπεύσει έναν εμφύλιο στη χώρα αυτή. 
   
Τέλος, όσον αφορά τη δίκη στην Αίγυπτο των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και Αμερικανοί, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον αξιολογεί τα αποτελέσματα της δικαστικής διαδικασίας.

"Θα έχουμε περισσότερα να πούμε όταν συγκεντρώσουμε και άλλες πληροφορίες", τόνισε.
Η δίκη αυτή αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ