Γενική απεργία έχουν κηρύξει τα συνδικάτα στην Ινδία ενώ χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο δρόμο εκφράζοντας την οργή τους για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και διεκδικώντας ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την καθιέρωση κατώτατου μισθού.   Έντεκα συνδικαλιστικές οργανώσεις υπέγραψαν την έκκληση προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κεντρο-αριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ. Ο τελευταίος που επικρίνεται για υπερσυντηρητισμό από την αντιπολίτευση, ζήτησε αυτή την εβδομάδα, μάταια, την ακύρωση της κινητοποίησης αυτής.  
   
Οι διαδηλωτές ζητούν την καθιέρωση κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο, συμβάσεων αορίστου χρόνου για περίπου 50 εκατομμύρια προσωρινά απασχολούμενους και τη λήψη δραστικών μέτρων για να αναχαιτιστεί η αύξηση του κόστους ζωής.  
   
Η κυβέρνηση που ήδη πλήττεται από σειρά σκανδάλων διαφθοράς, προσπαθεί επί μήνες να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό ασκώντας μια επιθετική νομισματική πολιτική. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, ωστόσο, δεν έχουν φανεί και η αύξηση στις τιμές των αγαθών δυσχέρανε τις συνθήκες διαβίωσης για εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά.